DESPRE CONFERINŢĂ

Conferinţa Raţionalilor este un eveniment anual care promovează gândirea știinţifică, valorile umaniste, secularismul și educaţia știinţifică.

Ediţia din acest an a Conferinţei Raţionalilor se va desfășura la Hotel Ramada din Iași, în perioada 31 august-1 septembrie. Tema conferinţei va fi ”Alegeri dificile: Politică și Știinţă”, iar subiectul va fi reflectat în prezentările speakerilor – cercetători, profesioniști și activiști din diverse domenii.

AGENDA

Printre speakerii confirmaţi se numără:

 • Marcel Bartic – profesor de istorie, director la Little London Academy
 • Silvia Batorii – Inginer, reprezentanta României în cadrul  SPACE GENERATION ADVISORY COUNCIL
 • Dr. George Bodi – arheolog la Academia Romana – filiala IAȘI
 • Oana Dobre Dimofte – jurnalistă
 • Cosmin Grădinariu – Co-fondator și coordonator Rise OUT
 • Conf. Univ. Dr. Silviu Gurlui – directorul laboratorului LOASL, Facultatea de Fizică, Universitatea A.I. Cuza
 • Atila Nyerges – umanist, membru fondator ASUR

BILETE

Pentru a cumpăra bilete click aici.

Până pe 25 iunie 2018, costul unui bilet este 150 lei.
După data de 25 iunie 2018, costul unui bilet este 200 lei.
*În preţul biletului sunt incluse mesele de prânz și pauzele de cafea pentru cele două zile de conferinţă.

CALL FOR PAPERS

Doriţi să susţineţi o prezentare în cadrul unei conferinţe importante? Acum aveţi ocazia! Dacă aţi cercetat un subiect interesant, care se încadrează în tema conferinţei, și dacă puteţi susţine o prezentare de jumătate de oră, vă așteptăm să vă înscrieţi la competiţia noastră de proiecte!

Plecând de la tema conferinţei, ”Alegeri dificile: Politica și știinţa”, vă invităm să scrieţi un discurs de maxim 3 pagini (TNR 12, la un rând) și să faceţi o prezentare PPT a discursului, pe care să ni le trimiteţi pe email la adresa office@asur.ro până pe 15 iulie 2019.

Cele mai interesante subiecte vor fi selectate, iar autorii lor vor avea ocazia să le susţină în faţa participanţilor la Conferinţa Raţionalilor. De asemenea, câștigătorii vor participa gratuit la cele două  zile ale conferinţei.

Vă rugăm să trimiteţi propunerile pe email la adresa office@asur.ro până pe 15 iulie 2019.

Prezentările trebuie să se încadreze în următorii parametri:

 • Să fie în concordanţă cu tema conferinţei
 • Să menţioneze sursele informaţiilor
 • Să aibă maxim maxim 3 pagini (discursul) și maxim 15 slideuri (prezentarea adiacentă)
 • Să fie în limba română

Fiecare aplicant poate înscrie o singură propunere. Pentru întrebări vă rugăm să ne contactaţi la office@asur.roCâștigătorii vor fi anunţaţi pe 25 iulie 2019.

ORGANIZATORI

 

Conferinţa Raţionalilor – Ediţia 2019 este organizată de ASUR – Asociaţia Secular-Umanistă din România și AUR – Asociaţia Umanistă Română, cu sprijinul Human-Etisk Forbund din Norvegia.

ASUR (Asociaţia Secular-Umanistă din România) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. ASUR derulează campanii de promovare a secularismului, dar și numeroase proiecte de popularizare a știinţei, destinate atât copiilor și elevilor, dar și publicului larg. www.asur.ro

AUR (Asociaţia Umanistă Română) este o organizaţie din România ce susţine promovarea știinţei, culturii, drepturilor fiinţei umane, valorilor umaniste și a celor democratice, într-o societate deschisă.  Membrii AUR își doresc o Românie seculară, unde raţiunea, compasiunea și toleranţa reprezintă fundamentele statului de drept. www.humanismromania.org