Liceenii români învaţă ce drepturi au și cum le pot apăra, într-un training online gratuit

Liceenii din România sunt invitaţi să participe la un training online gratuit despre Drepturile Omului. Trainingul este organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România și Asociaţia Umanistă Română în perioada 15 martie – 19 aprilie și este facilitat de Andrea Stercu, avocat în Baroul București. 

Trainingul oferă elevilor din clasele IX-XII o introducere în domeniul Drepturilor Omului, printr-o abordare nonformală și interactivă, prin dezbateri, studii de caz și exemple din viaţa cotidiană. Scopul programului este informarea liceenilor asupra drepturilor lor, prezentarea unor situaţii de abuzuri, precum și educarea tinerilor în vederea identificării cazurilor de violare a drepturilor omului, cât și în vederea apărării acestora, prin utilizarea unor instrumentele specifice. 

Dacă nu-ţi cunoști drepturile, nu știi să ţi le aperi și astfel poţi deveni victima unor abuzuri. De aceea, considerăm că tinerele generaţii trebuie educate pentru a ști cum să se protejeze în faţa abuzurilor, pentru a deprinde valori, credinţe și atitudini care să îi încurajeze să-și susţină atât propriile drepturi, cât și pe ale celorlalţi. Anul trecut am organizat un prim training pentru liceeni, iar feedbackul lor a fost peste așteptări. Acum vrem să oferim ocazia altor tineri să participe la training și să înveţe despre drepturile pe care le au, precum și despre responsabilităţile care decurg din aceste drepturi.” a declarat Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului. 

Trainingul este structurat în 6 sesiuni a câte 1,5 ore derulate cu frecvenţă săptămânală, în perioada 15 martie – 19 aprilie 2021. Sunt 30 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită, cu condiţia ca elevii înscriși să participe la toate cele 6 cursuri. Înscrierile se fac prin completarea formularului de mai jos până la ocuparea locurilor disponibile. 

Trainingul este facilitat de Andrea Stercu, avocat în cadrul Baroului București. Absolventă  a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii București, are experienţă în principal în domeniul dreptului comercial și în domeniul farmaceutic, fiind interesată de asemenea de domeniul drepturilor omului.

Liceenii care doresc să participe la trainingul online gratuit despre Drepturile Omului se pot înscrie prin completarea acestui formular: https://forms.gle/B99JCL7mhnJ9vKw46 

Organizatori:  Asociaţia Secular-Umanistă din România și Asociaţia Umanistă Română. 

Toate fiinţele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune și conștiinţa și trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii.” (Articolul 1 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului

Humanism Romania

Comentarii