EUROPEAN GREEN WEEK 2021 ȘI PLANUL ,,ZERO POLUARE”

INIŢIATIVELE ȘI OBIECTIVELE UNIUNII EUROPENE PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR

Un articol de Ana Miruna Toma

,,European Green Deal” sau ,,Pactul Ecologic European” cuprinde numeroase iniţiative pe care Comisia Europeană își propune să le pună în practică pentru a putea corecta nivelul de poluare din spaţiul european până în 2050. Importanţa existenţei unui astfel de pact între statele membre ale Uniunii Europene este direct legată de modul în care aceste acţiuni, destinate protejării mediului, pot stimula un consum mai eficient al resurselor naturale, pot determina scăderea nivelului de poluare, îmbunătăţirea standardelor de mediu la nivel mondial și refacerea biodiversităţii terestre.

Printre dimensiunile cuprinse în Pactul Ecologic European, un plan foarte important de acţiune este reprezentat de ,,Zerro Pollution Action Plan” sau ,,Planul de Acţiune pentru Poluare Zero”, lansat de către Comisia Europeană în 2019 și desfășurându-se până în prezent prin intermediul unor campanii de stopare a poluării mediului înconjurător.

Material realizat de echipa redacţională PoliticALL cu ocazia celebrării Zilei Pământului, în parteneriat cu proiectul Umanism în România.

Jurnal Umanist

Comentarii