
Thale Heiberg Schaanning
Thale reprezintă Asociaţia Umanistă Norvegiană.
Numele workshop-ului: Are some people better than others?
Dani Prisacariu
Dani este trainer, facilitator și organizator comunitar cu multă pasiune pentru învăţare și chestionarea normelor. În munca sa se focusează pe crearea de spaţii de dialog incluzive, creative și critice pentru tineri, cu scopul de a le crea competentele necesare pentru a produce schimbare în jurul lor. Lucrează de mai bine bine de 5 ani cu comunitatea LGBTQI, atât la nivel naţional cât și internaţional. În prezent este co-chair la IGLYO (Organizatia de tineret si studenti LGBTQI la nivel european).
Numele workshop-ului: Norme și identităţi – crearea unei culturi inclusive
Dollores Benezic
Dollores lucrează pentru Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, este activist civic din convingere și blogger din pasiune – singurele două căi pe care le-ar fi putut urma fără reţineri după 16 ani de presă scrisă (www.dollo.ro).
Numele workshop-ului: Legătura dintre sex și drepturile civile
Alex Bogdan (Doppelgänger)
Alex este un tip curios al cărui singur scop este să înveţe cât mai multe despre lumea care îl înconjoară. Are un blog (alexdoppelganger.com) și o pagină de Facebook cu același nume pe care le folosește pentru a transmite mai departe în termeni cât mai simpli și accesibili curiozitatea și entuziasmul pentru Univers. Că vorbim de chimie, fizică, biologie, geologie, ideea e nu să devii tobă de carte la sfârșit, ci să spui ‘wow, vreau să aflu mai multe despre asta’.
Numele workshop-ului: Curiozitatea: combustibil pentru știinţă
Atila Nyerges
Atila este absolvent al UMF Timișoara – Facultatea de Medicină Generală și deţine un masterat în administrarea afacerilor de la ASEBUSS (University of Washington, Seattle). El este director de marketing în cadrul unei companii farmaceutice și membru fondator ASUR.
Numele workshop-ului: Cum răspundem la dilemele etice actuale?
Kristine Gulbrandsen
Kristine reprezintă Asociaţia Umanistă Norvegiană
Numele workshop-ului: What does it mean to be a humanist?
Diana Trifu
Diana lucrează de mai bine de 4 ani în domeniul migraţiei și al drepturilor omului, în calitate de consilier de integrare, manager de proiect și trainer pentru drepturile omului. Totodată, activează ca cercetător în cadrul unui think-tank unde studiază interferenţele dintre drepturile omului și zona business. A publicat articole pe tematica migraţiei, sistemului european de azil, a drepturilor omului și a participat în cadrul unor conferinţe internaţionale cu lucrări axate pe drepturile omului și zona business. Este o susţinătoare convinsă a voluntariatului.
Numele workshop-ului: Drepturile omului si migraţia. Acţiuni si experienţe
Mihaela Drăgan
Mihaela este actriţă, scenaristă și activistă romă. A scris și produs spectacole independente precum Del Duma: Vorbește-le despre mine (patru povești reale ale unor femei rome despre căsătoriile timpurii), La harneală (un spectacol despre evacuările romilor din București, scris și jucat alături de femei rome evacuate și de copiii lor) și Sara Kali: Madona Neagră (o invocare a sfintei rome Sara Kali împotriva discursului rasist faţă de romi). În 2014 a fondat Compania de Teatru Giuvlipen, primul teatru feminist rom format din actriţe profesioniste rome din București.
Numele workshopului: Privilege Walk/ Ierarhia privilegiilor sociale
Cornel Creţu
Cornel este un cunoscut blogger și activist umanist, implicat în numeroase proiecte în Brașov. A participat la 6 ediţii ale proiectului Biblioteca Vie (humanlibrary.org), a realizat acţiuni de prezentare și promovare a umanismului secular (precum Darwin Weekend @ Zoo Brașov sau Ziua Umanismului) și de mai bine de doi ani organizează Întâlnirile ateilor, agnosticilor și liber-cugetătorilor din Brașov.
Numele workshop-ului: De ce nu suntem raţionali? – Noţiuni de etologie umană